نقش تغذیه در درمان سرطان
گفتگو با دکتر باباجعفری رییس انجمن تغذیه به مناسبت هفته ی سرطان
دکتر بابا جعفری رییس انجمن تغذیه در خصوص سرطان و ارتباط آن با تغذیه گفت: سرطان، تکثیر نابجای سلول های کمتر تکامل یافته در بدن می باشد. بافت، شکل، سرعت رشد و عوامل دیگر در انواع سرطان ها متفاوت می باشد اما معمولا در بافتی که در آن سرطان شکل گرفته یا در حال شکل گیری است، استعدادی ذاتی وجود دارد که با یک محرک، به تکثیر بی رویه ی سلول و سرطان منجر میشود.
وی افزود: مواد غذایی ناسالم مانند روغن هایی که حرارت زیادی دیده است، روغن های دارای ترانس بالا، گوشت های فراوری شده دارای نیترات، سوسیس و کالباس ها، انواع کباب ها و گوشت های حرارت دیده، آلودگی به فلزات و سموم در مواد غذایی، سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی، می توانند باعث تحریک سلول در بافت های مختلف بدن شوند و یک ناهنجاری را ایجاد کنند که در نهایت تکثیر سلول های سرطانی را در پی خواهد داشت. وی در این راستا به آلودگی های ویروسی و میکروب ها در مواد غذایی، غذاهای بیات و کپک زده، غلات گرمادیده که موجب ایجاد قارچ های سمی مثل قارچ آفلاتوکسین می شود اشاره کرد.
دکتر بابا جعفری افزود با اصلاح الگوی پخت غذاها می توان از انواع سرطان ها پیشگیری کرد. تغدیه بعنوان یک رکن اساسی در زمان درمان بیمار، می تواند نقش مهمی را ایفا کند. در زمان درمان سرطان چه بصورت جراحی، شیمی درمانی یا رادیوتراپی، تغذیه ی مناسب میتواند باعث کاهش عوارضی مثل تهوع، استفراق و عوارضی که باعث کاهش شدید وزن می شود گردد. در زمان ریکاوری و بعد از درمان، نوع تغذیه باید با مشاوره ی متخصصین تغذیه تعیین شود تا بیمار سریعتر بهبود یابد. وی در پایان گفت: " با مشاوره مناسب در زمینه تغذیه و آگاه سازی در هفته مبارزه با سرطان، می توان در پیشگیری از سرطان یا درمان آن کمک کرد."