• اطلاعیه ها
  • اخبار
  • گالری تصاویر
  • خدمات رفاهـی
  • خبرگزاری های پزشکی
    • باشگاه خبرنگاران جوان
    • سلامت نیوز
    • وبدا
    • روزنامه سپید
    • ایرنا
    • مهر
  • انجمن ها
  • نظرسنجی
  • درباره ما
  • اتوماسیون اداری
  • ارتباط با ما
  • پیام ریاست
  • تاریخچه
  • هیئت مدیره
  • معاونت انتظامی
  • کادر اجرایی
  • نشریه سازمان
  • بازآموزی
  • صدور پروانه
  • جستجوی پزشک
  • پورتال فردی پزشک
  • شرایط درخواست پیام کوتاه
  • بیمارستانها
  • درمانگاه های عمومی
  • داروخانه های روزانه و شبانه روزی
  • چارت
  • بیمه
  • وام
  • برنامه اندرویدی قوانین نظام پزشکی
  • باشگاه کوهنوردی
  • خدمــات رفـاهـی
  • فارس یکتا سیر
  • اطلاعیه ها
  • وب سایت سابق

تاریخ خبر : ۱۴۰۰/۱۱/۰۲

شماره خبر : ۲۴۵

نقش تغذیه در درمان سرطان


گفتگو با دکتر باباجعفری رییس انجمن تغذیه به مناسبت هفته ی سرطان

نقش تغذیه در درمان سرطان 
گفتگو با دکتر باباجعفری رییس انجمن تغذیه به مناسبت هفته ی سرطان 
دکتر بابا جعفری رییس انجمن تغذیه در خصوص سرطان و ارتباط آن با تغذیه گفت: سرطان، تکثیر نابجای سلول های کمتر تکامل یافته در بدن می باشد. بافت، شکل، سرعت رشد و عوامل دیگر در انواع سرطان ها متفاوت می باشد اما معمولا در بافتی که  در آن سرطان شکل گرفته یا در حال شکل  گیری است، استعدادی ذاتی وجود دارد که با یک محرک، به تکثیر بی رویه ی سلول و سرطان  منجر میشود. 
وی افزود: مواد غذایی ناسالم مانند روغن هایی که حرارت زیادی دیده است، روغن های دارای ترانس بالا، گوشت های فراوری شده دارای نیترات، سوسیس و کالباس ها، انواع کباب ها و گوشت های حرارت دیده، آلودگی به فلزات و سموم در مواد غذایی، سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی، می توانند باعث تحریک سلول در بافت های مختلف بدن شوند و یک ناهنجاری را ایجاد کنند که در نهایت تکثیر سلول های سرطانی را در پی خواهد داشت. وی در این راستا به آلودگی های ویروسی و میکروب ها در مواد غذایی، غذاهای بیات و کپک زده، غلات گرمادیده که موجب ایجاد قارچ های سمی مثل قارچ آفلاتوکسین می شود اشاره کرد.
دکتر بابا جعفری افزود با اصلاح الگوی پخت غذاها می توان از انواع سرطان ها پیشگیری کرد. تغدیه بعنوان یک رکن اساسی در زمان درمان بیمار، می تواند نقش مهمی را ایفا کند. در زمان درمان سرطان چه بصورت جراحی، شیمی درمانی یا رادیوتراپی، تغذیه ی مناسب میتواند باعث کاهش عوارضی مثل تهوع، استفراق و عوارضی که باعث کاهش شدید وزن می شود گردد. در زمان ریکاوری و بعد از درمان، نوع تغذیه باید با مشاوره ی متخصصین تغذیه تعیین شود تا بیمار سریعتر بهبود یابد. وی در پایان گفت: " با مشاوره مناسب در زمینه تغذیه و آگاه سازی در هفته مبارزه با سرطان، می توان در پیشگیری از سرطان یا درمان آن کمک کرد."
 
 

اشتراک گذاری در
تسلیت
بهینه سازی اجرای طرح ترویج زایمان طبیعی و سیاستهای جوان سازی جمعیت
جلسات آموزشی مالیات
نقش کلیدی فیزیوتراپیست‌ها در توانبخشی و بازتوانی بیماران
سرطان نیازمند ایده های جدید
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
پزشکی قانونی
سازمان نظام پزشکی
رهبری
آمار بازدیدکنندگان کل: 357839
آمار بازدیدکنندگان سال: 37238
آمار بازدیدکنندگان ماه: 5015
آمار بازدیدکنندگان هفته: 679
آمار بازدیدکنندگان امروز: 136
بازدیدکنندگان آنلاین: 1

Follow Us